Člen pracovní skupiny pro čtenářskou gramotnost, pan Michal Kaderka sdílí:

A je to tady, první Letní škola mediální výchovy je tu. Budete se moci dozvědět, kam se ubírají média v nejisté době, o investigativní žurnalistice, sportovní žurnalistice, jak sociální sítě ovlivňují práci redakce, jak vzniká zpravodajství z oblasti školství apod. Letní škola bude letos jen on-line, takže si budete moci vybrat jednotlivá setkání a netrávit celý den v budově. Témata i lektoři z řad redaktorů jsou již vybráni, nyní se ladí detaily, sloty atd. Pokud uvedete nezávazně do registrace svůj email, v průběhu června vám pošlu detailní harmonogram. Zároveň jsou vypsány na červen nové termíny a témata mediálního vzdělávání. Bude se jednat o odpočinková témata a budou mít spíše přednáškovou formu. Jedná se o témata:

  1. Porevoluční vývoj českých médií – co se za posledních 30 let v ČR změnilo.
  2. Dějiny médií – jak se šířily informace v minulosti, jak vznikla masová média a tím i masová kultura, jak změnily současné technologické novinky média apod.
  3. My se nevzdáme – Kazmu znáte pravděpodobně až posledních pár let, ale před více jak 10 lety vedl s Meldikem boj proti Mattoni a Ogilvy, který dychtivě tehdy sledovaly všechny komunikační agentury. Výsledkem pak bylo, že Kazma s Meldikem donutili korporace brát vážně sociální sítě a jim tehdy neznámé influencery.

Termíny najdete zde: https://o.seznam.cz/…/media…/studenti-a-skoly/prihlaska/

Z odběru se můžete kdykoli odhlásit. Odkaz naleznete v každém e-mailu od nás.