Tyto programy a aktivity najdete na webu www.zacniucit.cz, a my je rádi doporučujeme

Vytváříme komunitu začínajících učitelů

Pomáháme jim s tím, na co už při studiu ani v práci není čas díky programu Zauč se! Ten zahrnuje:

Pravidelné workshopy
Série určená pro (nejen) začínající učitele. Program vychází ze skutečných potřeb zejména mladších pedagogů; rozvíjíme v něm jak teorii, tak praxi. Učitelé se během nich setkávají s kolegy z jiných škol a vzájemně se podporují.

Celoroční komunitní program
Intenzivní víkendová setkání mladších a začínajících pedagogů; příležitost k seberozvoji, sdílení a navázání nových, pevných přátelství. Důvěrný prostor pro všechny učitele a učitelky, kteří chtějí reflektovat svou práci. Po celý rok.

Otevřené supervize
Pravidelná sezení, během nichž osvědčenou metodou reflektujeme učitelské problémy a hledáme jejich řešení. Je to bezpečné místo pro kolektivní hledání nových pohledů na věc. Sdílená radost je dvojnásobná a sdílená starost poloviční!

Pomáháme zájemcům o učitelství

Proto, abychom nepřicházeli o talentované učitele kvůli zbytečným překážkám.

Začni učit.cz
Web pro zájemce o učitelství, kteří zde najdou praktické informace, jak vůbec systém kvalifikací funguje (pro začátek: “pedagogické minimum” neexistuje) a časem taky přehledný vyhledávač pedagogických oborů.

Zkus UČIT
Program pro ty, co přemýšlí, jestli se stát učitelem. Poznají v něm pedagogickou práci v teorii i praxi – stráví totiž týden učením ve skutečné škole. Za pět let jím prošlo přes 20 lidí a více než polovina z nich dnes učí.

Šíříme znalosti i nadšení

Veřejné akce
Pro odbornou i širokou veřejnost pořádáme besedy, přednášky, panely týkající se vzdělávání. Přispíváme k osvětě i zapojení veřejnosti. Nejbližší plány najdete vždy na našem Facebooku.

Workshopy na míru
Jste škola nebo jiná organizace a líbí se vám, v jakých tématech vzděláváme učitele? Chtěli byste je zprostředkovat i svým zaměstnancům? Propojíme vás s našimi odborníky, nebo sami uspořádáme vzdělávací akci přímo pro vás.

Z odběru se můžete kdykoli odhlásit. Odkaz naleznete v každém e-mailu od nás.